فهرست مطالب

انواع سوله صنعتی چیست ؟

 

سازه های فلزی شیبدار که بر اساس محاسبات فنی خاص طراحی و ساخته می شوند سوله نامیده می شوند. از این نوع سازه ها در کارخانه ها، انبارها، سوله ها، مرغداری ها، سالن های ورزشی، فروشگاه های بزرگ، تعمیرگاه ها و … استفاده می شود. . استفاده شده است

سوله از اجزای زیر تشکیل شده است: 1- ستون 2- رافت (قاب) 3- تیر (پروفیل Z و C) و 4- تکیه گاه 5- تکیه گاه باد 6- سگرد (میله بست) 7- نبشی جعبه 8- سایبان 9 – ستون دیوار 10 – پیچ و مهره.

سوله به روش های مختلفی طراحی و ساخته شده است.

سازه های فلزی شیبدار که بر اساس محاسبات فنی خاص تولید می شوند سایبان نامیده می شوند. سازه ها یا سایبان های کج به لاتین Gable Bents یا Ridge Bents می گویند. از این قاب ها برای پوشش دهانه های بزرگ در ساختمان های صنعتی و کشاورزی مانند کارخانه ها، انبارها، مرغداری ها، آشیانه های هواپیما، سالن های ورزشی، تعمیرگاه ها، پارکینگ ها، دامداری ها، مغازه ها و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود.

لازم به توضیح است که گروه بزرگی از شرکت های بزرگ و کوچک دولتی و خصوصی با کمک این سازه ها توانستند در پیشبرد اهداف صنعتی و اقتصادی خود کمک کنند و طبق محاسبات پیش بینی شده ساختمان های آنها به راحتی توسعه و گسترش یابد.

انواع سوله صنعتی

در سال های گذشته سیستم های مشبک سازی در ایران بسیار متداول بود، اما اکنون به دلیل مزایای فراوان، سایبان سازی جایگزین آن ها شده است

این مقاله را نیز مطالعه کنید مزایای ساندویچ پانل در مقابل آجر.

میتوانید این مقاله را نیز مطالعه کنید قیمت ساندویچ پانل

سایبان های سبک به دلیل کاربرد غالب صنعتی، از نظر طراحی با سایر سازه ها تفاوت دارند، به خصوص که قاب های این نوع سازه کاملاً متفاوت و دارای شیب بوده و دهانه ها نسبت به سایر سازه ها بزرگتر است.

به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون ها، نمی توان از پروفیل های موجود در بازار برای ساخت این سازه استفاده کرد، بلکه نصب آن ها ضروری است که به آن تیر ورق می گویند.

انواع سوله به شرح زیر است

1: سوله های ورق معروف به سوله قدیمی، سوله سنگین و سوله صنعتی.

(نکته مهم: اینکه می گوییم سوله صنعتی دلیل بر صنعتی نبودن سوله های دیگر نیست، بلکه چون این نوع سوله از قدیم وجود داشته و در آن زمان فقط یک نوع ساخت وجود داشته است، به همین دلیل مردم نیز آنها را سوله های صنعتی بنامیم.)

2: سوله مشبک که به نام های سوله سبک، سوله HSS، سوله طاق و در برخی موارد سوله فضایی نیز شناخته می شود، البته استفاده از کلمه سازه یا سوله فضایی برای این نوع سوله مناسب نیست، زیرا بسیار زیاد است. تفاوت های بزرگ با آنها نیز دارند.

انواع سوله صنعتی

3: زیره UBM

4:  دست دوم

 سوله های مستعمل در طبقه بندی سوله گنجانده نشده اند اما با توجه به محبوبیت این سوله ها لازم دانستیم در اینجا توضیحی کوتاه اما بسیار کاربردی در مورد آن بدهیم.

ساخت سایبان از ورق فلز

سوله تیر ورق قدیمی ترین نوع سوله و بسیار سنگین می باشد که در ایران و سایر کشورها ساخته شده است و با توجه به تقاضای سوله تیرآهن در اروپا و بسیاری از کشورها دارای به شدت کاهش یافت، اما در ایران همچنان تقاضای زیادی برای ساخت سقف تیرچه ای وجود دارد و دلیل آن هم این است که متاسفانه نود و پنج درصد سقف سازان در ایران به دلیل نداشتن توان علمی و مهندسی و ورود به عرصه ساخت سقف موروثی است، هنوز روش های قدیمی را انجام می دهند، به همین دلیل کارفرمایان برای ساخت سایبان خود دائماً با سایبان سازان سر و کار دارند و احتمال کمی وجود دارد که با روش های بیشتری آشنا شوند.همچنین با توجه به اینکه کاربران اطلاعات بسیار کمی در این زمینه دارند، این سوال قابل توجیه است.

انواع سوله صنعتی

معایب و مزایای تیر ورق سوله:

 

بنابراین، با توجه به مواردی که در بالا گفتیم، ممکن است تیر ورق سوله به طور کامل از ذهن شما پاک شده باشد، اما در واقع ما این قصد را نداشتیم زیرا تیر ورق سوله ممکن است روش مناسب تری نسبت به ساختار سبک باشد.  شرایط خاص آنقدر مهم و تاثیرگذار است که در برخی مواقع به هیچ عنوان خرپاهای سوله را توصیه نمی کنیم و قطعا کارفرمایان یا مشتریان خود را به سمت روش گلولام سوق می دهیم.

حالا سوال بعدی که ممکنه برای شما پیش بیاد اینه که کدومشون از نظر کیفیت ساخت بهتره و سوال بعدی اینه که سوله همیشه از خرپا سبک گرونتره؟؟؟

پاسخ به سوال فوق در مورد انواع سوله این است که؛ خرپا سوله سبک از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است زیرا متریال سوله سبک بهترین متریال است و از سازه های درجه یک کشورهای دیگر محسوب می شود و با تکنولوژی روز پیشرفت کرده است و در پاسخ به سوال بعدی همانطور که گفته شد باید بگویم که خرپا سوله سبک فقط در دهانه های کوچک گرونتر است اما بالای دهانه هجده متر قیمت خرپا سوله سبک ارزان تر و مقرون به صرفه تر است و هر چه این دهانه ها پهن تر باشد تیرآهن ورق سوله سبک و سوله را افزایش می دهند و اینگونه است که قیمت سازه مشبک سوله سبک کاهش می یابد و این سوله نسبت به سایر سوله مقرون به صرفه است.

سوله سبک برای انواع سوله

از نمونه سوله ها می توان به انواع سوله سبک اشاره کرد که به نام های سوله خرپایی، سوله طاق و … نیز شناخته می شوند. بقیه این مقاله تمام ویژگی های یک خرپا یا سوله سبک را پوشش می دهد.

نمونه دیگری از سوله ها، انواع سوله های سبک است که با نام های دیگری مانند سوله های خرپایی یا سوله های طاقدار نیز شناخته می شود. در ادامه این مقاله تمامی ویژگی های سوله خرپایی یا سوله سبک بیان شده است تا بتوانید با این سوله بیشتر آشنا شوید.

انواع سوله صنعتی

ساخت سوله خرپایی برای هر نوع سوله بسیار پیچیده است و نیاز به دانش مهندسی و توانایی بالایی دارد که هر سازنده ای از عهده آن بر می آید، اما بسیاری از سازندگان بدون توانایی مهندسی بالا قادر به ساخت سوله خرپایی نیستند بلکه نتیجه کار خود هستند. کلبه ای است که شبیه خرپا است اما بدون محاسبات فنی و کیفیت بسیار پایینی دارد.

پس از عقد قرارداد اولین موردی که باید در نظر گرفته و اجرا شود طراحی سازه و برنامه ریزی و محاسبه فونداسیون می باشد در ضمن اسکلت فلزی را در کارخانه می سازیم تا فونداسیون پس از ساخت سازه آماده شود.
گام دوم ساخت سوله، خرید مواد فلزی است.
مرحله سوم اجرا و ساخت کلبه در کارخانه است.
مرحله چهارم بلافاصله پس از ساخت سوله انجام می شود که طی آن قسمت ها تمیز و رنگ آمیزی می شوند
در مرحله پنجم قطعات سازه آماده بارگیری و ارسال به سایت می باشد.
در مرحله ششم پس از اتمام ساخت فونداسیون و سازه نوبت به نصب سازه در محل پروژه می رسد.
سپس پس از اجرای اسکلت فلزی نوبت به اجرای پوشش سقف می رسد
بعد از تمام این مراحل، نوبت به دیوارپوش، کف، نصب در و پنجره، وسایل و … می رسد.ورود..