یکی از مهم ترین موارد در ارتباط با این مصالح نوین زیرسازی ساندویچ پانل است. با توجه به اینکه در حال حاضر عایق بندی عالی و ویژگی های ساختاری منحصر به فرد ساندویچ پانل ها باعث شده که این سازه ها با استقبال زیادی مواجه شوند. مشاهده می کنیم که از این سازه ها در ساخت مکان های نظیر سوله ها، سردخانه، کانکس و……….استفاده می شود. برای بازدهی بیشتر هنگام نصب باید از نصابان و افراد با تجربه کمک می گیرند. نصب صحح این سازه ها باعث افزایش طول عمر مفید ساختمان و کاهش آسیب های احتمالی خواهد شد.
آشنایی با مبحث زیرسازی ساندویچ پانل
زیرسازی ساندویچ پانل در واقع همان شاسی که است این فرایند معمولا به وسیله ی پروفیل یا قوطی انجام می گیرد. بسته به ضخامت ساندویچ پانل ها اندازه و نوع پروفیل متفاوت است.
پروفیل های که برای این کار استفاده می شوند به شکل مقاطع باز U وz است که به شکل عادی برای ساختن پنجره و درهای معمولی آهنی و همچنین قاب های آهنی مورد استفاده قرار می گیرد.
پروفیل های مقطع باز Z را بیشتر برای ساختن سقف سازه های بزرگ نظیر سالن های ورزشی، انبار و یا پارکینگ، سالن های بزرگ مثل سوله کاربرد دارد.
میتوانید این مقاله را نیز مطالعه کنید ساندویچ پانل در زنجان
قوطی هایی را که برای زیر سازی این اماکن به کار می برند نیز در ابعاد 20*20 و یا 40*40 انتخاب می کنند.
زیر سازی ساندویچ پانل به شکل فلزی را معمولا به وسیله ی قوطی ها 40*40 ،30*30 یا پروفیل های U شکل انجام می شود.
این پروفیل ها از جنس گالوانیزه هستند که نحوه ی نصب آن ها برخلاف ساندویچ پانل ها است. در ادامه محل تلاقی این سازه ها را با پیچ سرمته دار متصل می شوند.
البته در موارد محدودی نیز مشاهده شده است که نصب ساندویچ صاف، بدون موج و به صورت یکنواخت انجام می گیرد که می توانیم در این موارد بدون زیرسازی برای نصب ساندویچ پانل را به شکل مستقیم به روی دیوار نصب کرده و با پیچ و رول پلاک نصب صحیح را انجام می دهند.
انواع زیرسازی ساندویچ پانل چیست
زیرسازی ساندویچ پانل دیواری: در این مدل از زیرسازی پروفیل هایی را با ابعاد 90 در 90 یا 80 در 80 را به کار می برند این پروفیل ها را آهن کشی کرده و سپس ساندویچ پانل ها را به شکل افقی دور تا دور سازه ها و بر روی این آهن های پرچ شده قرار می دهند.
در مرحله ی نصب ساندویچ پانل برای اینکه پانل ها را به همدیگر سپس ستون و پایه را به کمک پیچ و مهره انجام می شود. اتصال این سازه ها به زیر سازی یا شاسی و اسکلت را به کمک ناودانی و نبشی ها انجام می دهند.
برای اتصال ناودانی به زیرسازی ساندویچ پانل از تفنگ میخکوب زن یا پرچ استفاده می کنند. نبشی ها به شکل یک قاب بوده که با زاویه 90 درجه از اسکلت ساختمان قرار می گیرند.
ساندویچ پانل را درون این قاب می گذارند اتصال به کمک نر و مادگی ها انجام می گیرد.
زیرسازی ساندویچ پانل سقفی: در این شیوه زیرسازی نخست به کمک ساختار آهن کشی شده بر روی سقف قابل اجرا است.
در ادامه به ازای هر متر مربع ساندویچ پانل از یک پیچ سرمته ی گالوانیزه استفاده می کنند. یکی از نکات بسیار حائز اهمیت که در نصب ساندویچ پانل های سقفی وجود دارد قرارگیری متناسب اورلپ ها در کنار یکدیگر است که باید با حفظ فاصله مطلوب بین پانل ها انجام می گیرد.
برای نصب پانل ها موضع نصب را با چسب آغشته کرده و سپس ساندویچ پانل ها را در آن محل قرار می دهند. در انتها برای اتصال این پانل ها از رول پلاک و پیچ های گالوانیزه استفاده می کنند.
این نوع پانل دارای شیب بوده که آب را به درون فلاشینگ ها هدایت می کنند و این آب پس از آن از طریق ناودانی ها به زمین منتقل می شود.
بعد از انجام این مراحل برای افزایش و طول عمر ساختمان ها مراحل درز بندی و آب بندی پانل ها را انجام می دهند.
موارد بسیار مهم در زیر سازی ساندویچ پانل ها چیست
- برای آب بندی و بهینه سازی ساندویچ پانل های دیواری باید در هنگام مونتاژ در قسمت نری مادگی دقت لازم را مبذول داشت.
- نسبت به محل نصب ساندویچ پانل ها باید به به فاصله ی بین ستون ها، محل نصب ساندویچ پانل ها، عرض نهایی، شدت وزش باد و ارتفاع آن ها دقت کنید.
- برای نصب ساندویچ پانل و بستن پیچ ها از تکیه گاه های مناسب استفاده کنید.
- برای نصب ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری از پیچ های واشردار استفاده کنید.
- برای درزبندی از چسب مخصوص کراپپ ۲۲۵ استفاده می شود.
مزایای استفاده از زیرسازی ساندویچ پانل
زمانی که ضخامت ساندویچ پانل زیاد باشد ار مقاومت بالاتری برخوردار خواهد بود. این مسئله باعث بهبود و تاثیر در تبادل گرما و سرمای فضای داخل و بیرون را دارد. هر چقدر که ضخامت فوم یا هسته ی میانی ساندویچ پانل بیشتر باشد مسلما مقاومت آن در برابر عوامل طبیعی زیاد خواهد بود. بنابراین این امکان را داریم پرلین های دیواره را با فواصل بیشتری اجرا کرد.
ساندویچ پانل های دیواری که ضخامت 4 سانتی متر دارند معمولا در همه ی مناطق جغرافیایی با فواصل پرلین های پایین که بین ۳۰/۱ است استفاده می شود. برای اجرای صحیح ساندویچ پانل ها لازم است که بین پرلین و زیرسازی تعادل لازم را ایجاد نمائید. تعادل به این مفهوم است که با کمترین و کم حجم ترین سازه های اجرایی مقاومتی تعادل را حفظ کرد.
ساندویچ پانل ها مصالح مدرنی هستند که در سال های اخیر بسیار مورد توجه واقع شده اند. قبلا اشاره کردیم که هر چه ضخامت این پانل ها بیشتر شود از مقاومت بالاتری برخوردار می شود. می توانیم با بالا بردن ضخامت ساندویچ پانل ها هزینه ها را جا به جا کنیم به جای خرید و اجرای پروفیل آهن فضای پراین ها را بیشتر کرده و در نتیجه آهن کمتری مشاهده شده در نتیجه نمای داخلی ساختمان های ساخته شده با ساندویچ پانل بسیار زیبا خواهد بود.